Slaschuitjes met kip cashew
Ingrediënten:
– 300 gram kippendijen
– 100 gram cashewnoten
– 1 bosui
– halve rode peper
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– scheutje sesamolie
– 6 blaadjes romaine sla
– optioneel: maïzena
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snipper de ui, rode peper en knoflook en bak in een (wok)pan met een beetje sesamolie. Voeg hieraan de kip toe. Hak de bosui in ringetjes en voeg toe aan de pan samen met de cashewnoten. Roer ten slotte de sojasaus, oestersaus en de bruine suiker er door en laat het 10 min pruttelen.
Mocht het nog waterig zijn, kun je het iets langer laten pruttelen of een theelepel maïzena gemengd met een eetlepel water aan toevoegen.
Leg de blaadjes sla op een bord en vul met de kip-cashew. Bestrooi eventueel nog met wat extra bosui.
EET SMAKELIJK!